BELANGRIJK!BlogReferentiesTop Stories

“Door automatisering konden we de groei opvangen”

 

Pieter-Jan de Lange is bij Maas & Hagoort verantwoordelijk voor Business Controlling, waar onder meer IT en Finance onder vallen. Maas & Hagoort is een familiebedrijf dat al zo’n 75 jaar bestaat. Het bedrijf staat bekend als onafhankelijk lichtleverancier in de B-2-B markt. “Onze klanten zijn installateurs, maar we werken ook samen met architecten en adviseurs”, vertelt Pieter-Jan. Het bedrijf werkte al langer met Exact, maar er was behoefte aan verdieping.  “We wilden Globe en Synergy op een andere manier gaan gebruiken. CLEAR Solutions had daar goede ideeën over. We hadden plannen om het artikel- en voorraadbeheer beter te stroomlijnen en zaken logistiek beter te regelen. Daarnaast wilden we op een andere manier met offertes werken.” CLEAR Solutions voegde flexibiliteit toe. In Synergy is veel maatwerk mogelijk. “In het CRM-deel maken we onze offertes. Vaak willen we daar specifieke wensen en eisen aan toe kunnen voegen. CLEAR Solutions kan dat voor ons ontwikkelen. We hebben als het ware een vaste programmeur met een hands-on mentaliteit, die snel voor ons en met onze wensen aan de slag gaat.”

Funnel

Heel concreet heeft Maas & Hagoort zo het afgelopen jaar het complete salesproces opnieuw uitgewerkt en ingericht in Synergy. “We hebben een sales funnel ontwikkeld, die we graag wilden onderbrengen in Synergy. Voorheen werkten we met een basis opzet, maar die schoot tekort. De funnel hebben we samen opgebouwd met CLEAR Solutions, gewoon door te kijken hoe ver we samen kwamen in Synergy. Niet alles kan natuurlijk, maar het is toch gelukt om het er goed en snel in te krijgen. Het salesproces is omgeturnd en daarmee is ook de infrastructuur anders geworden. We kunnen nu de informatie vastleggen in verschillende fasen van het salesproces. Dat heeft goed uitgepakt, CLEAR Solutions heeft de mogelijkheden binnen Synergy heel goed uitgenut.”

Offertemodule

Speciaal voor de verkopers van Maas & Hagoort ontwikkelde CLEAR Solutions een offertemodule. “Uiteindelijk heeft CLEAR Solutions die module verder in de markt gezet, een module voor Synergy. Natuurlijk is dat prima, er zijn goede afspraken over gemaakt. Uiteraard gebruiken wij die offertemodule zelf ook”, vertelt Pieter-Jan. “Als we iets willen aanpassen of toevoegen, dan zijn daar ook snel mogelijkheden voor. Vergelijk dat eens met een andere grote leverancier, dan sluit je gewoon achter in de rij aan.” De offertemodule heeft voor Maas & Hagoort geleid tot een efficiencyslag. “Dan blijft er meer tijd over voor optimalisatie van het proces en aandacht voor uitzonderingen. We zijn veel minder tijd kwijt aan administratieve handelingen.”

Planner module

Daar hield de samenwerking overigens niet op. CLEAR Solutions ontwikkelde ook CLEAR Planner, een digitaal planbord. “Daar hebben we ook interesse in, het ziet er goed uit. Het biedt ons toegevoegde waarde voor het plannen van werkzaamheden en geeft overzicht en inzicht in de werkzaamheden. Net als CLEAR Solutions zoeken we altijd naar de toegevoegde waarde van automatisering. Het doel is: optimale klantbeleving. Daar heb je gewoon automatisering voor nodig. Menselijk contact blijft natuurlijk onmisbaar, maar op de achtergrond kun je veel automatiseren, waardoor processen snel en efficiënt verlopen. Ik durf wel te stellen dat we door automatisering de groei van ons bedrijf konden opvangen.”

Power BI

Pieter-Jan ziet verder samen optrekken met CLEAR Solutions zitten in de richting van Power BI. “Bedoeld om Business Intelligence verder uit te werken. In je systemen zit enorm veel data. Van die data moet je informatie zien te maken, waarmee je real-time inzicht krijgt in de cijfers en daar kun je je bedrijfsvoering op afstemmen. Ook daarvoor kijken we naar de volgende stap en CLEAR Solutions ondersteunt ons daarbij.”  –  Pieter-Jan de Lange | Maas & Hagoort

 

Minder kosten

Zeker in deze tijd van personeelskrapte is het zaak om je medewerkers zo efficiënt mogelijk in te zetten. Door logische en repeterende handelingen te automatiseren ontstaat de ruimte om dat te doen. Dus: meer automatiseren leidt tot minder werkdruk en hectiek. Tot minder (ziekte-)kosten en een hogere opbrengst. Loslaten, om met BI uiteindelijk te kunnen sturen op uitzonderingen.

Met minder of evenveel mensen op een efficiënte en fijne manier meer doen dus. Als het automatisch kan, doe het dan !

Meer weten?

Toch nog een puntje met ‘meer’, omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar onze werkwijze en ideeën. Laat het ons weten, we vertellen er graag meer over! Neem gerust contact met ons op! We denken graag mee en helpen om van de verandering een verbetering te maken.

BLOG Deel 37: Waarom CLEAR Solutions?

BLOG Deel 35: Is ICT een blok aan je been?

BLOG Deel 34: 9 Signalen voor de volgende stap!

Alle afleveringen van het blog volgen? Schrijf je dan nu in

Uw mailadres