Automatiseren: liever in één keer goed met maximaal rendement

Binnen nu en enkele jaren kan zo’n 30 procent van ons werk worden uitgevoerd door robots of minstens op een geautomatiseerde manier. Nee, dat is geen bedreiging voor onze arbeidsmarkt en ook dat blijkt uit het verleden. Bovendien is dit veelal repeterend werk waar weinig mensen nog een uitdaging in zien. De afgelopen weken hebben we verteld hoe je goed en slim kunt automatiseren: stapje voor stapje de bedrijfsprocessen onder de loep nemen, waarbij elke stap zeker essentieel is.

Stap voor stap

Het ultiem automatiseren an sich, door middel van Business Process Automation, is net zo goed een zaak om stap voor stap aan te pakken. Een gefaseerde aanpak werkt het best: klein beginnen, controleren, evalueren en gaandeweg uitbouwen. Beter één keer goed en dat langzaam uitbouwen dan in één keer heel veel en vervolgens continu fouten herstellen en zaken aanpassen. Automatiseren kan veel voordelen en werkgemak opleveren. Denk bijvoorbeeld aan het wekelijks samenvatten van de business en dat elke maandagochtend om 7.00 uur bij elke individuele salesmedewerker in de mailbox deponeren. Een overzicht met gebeurtenissen, rendement en stand van zaken. Of processen in de logistiek en orderverwerking welke vaak, met slechts controle op de essentiële parameters, nagenoeg geheel automatisch kunnen verlopen. Zo kun je ook heel proactief de organisatie cq klant van dienst zijn en informeren.

Sturen op uitzonderingen

Zo hebben we bijvoorbeeld al vaak allereerst het hele logistieke proces uitgeplozen. De grootste bottleneck zat steevast in het oplossen van de manco’s en het uitzoeken van de voorraadverschillen. Dus: de pijnpunten uit de processen halen – door meten en weten – en die oplossen en stroomlijnen. Als je zeker weet dat het voor 99 procent goed werkt, kun je gaan automatiseren resp. ‘robotiseren’. Die enkele uitzondering filter je er dan wel uit. Om nog maar eens te onderstrepen dat het principe van stap voor stap er werkelijk toe doet om Business Proces Automation (BPA) in volle glorie waar te maken. Welke verregaande stappen daar allemaal nog meer in te maken zijn, daarover vertellen we graag nog meer in onze volgende blog!

Meer weten? Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden!

BLOG Deel 4: Informeren en bijsturen vanuit de cockpit

BLOG Deel 6: Leven zonder e-mail? Ja, dat kan!

Alle afleveringen van het blog volgen? Schrijf je dan nu in

Uw mailadres