Automatiseren moet! Maar doe het wel slim.

De transitie naar digitaal is zo langzamerhand compleet. Tegen hele generaties hoeven we niet meer te praten over een ‘digitale camera’, elektronisch communiceren of een ‘smart’ phone. Zij kunnen zich weinig voorstellen bij niet-digitaal. De digitalisering is wijdverbreid en ook nodig, evenals automatisering, wat met al deze beschikbare middelen wel gemakkelijker wordt. Arbeid is in Nederland simpelweg te duur om logisch en/of repeterend werk niet te automatiseren en verregaand te digitaliseren. Anders gezegd: automatiseren en integreren moet. Vanuit kostenoogpunt, maar ook qua informatievoorziening. Als je geen integraal beeld hebt uit alle data en informatie in je organisatie, kun je als ondernemer haast onmogelijk de juiste beslissingen nemen, laat staan op tijd. Dus automatisering en integratie zijn noodzakelijk. Maar doe het wel slim, verstandig en bij voorkeur gefaseerd.

Maar hoe dan?

De logische vraag is dan: wat is slim? Integratie en connectiviteit zijn niet alleen een kwestie van de beste oplossingen op het gebied van bijvoorbeeld CRM en ERP, maar ook door je mensen en zelfs je klanten slim te laten samenwerken. Een ondernemer moet snel kunnen beschikken over betrouwbare informatie: om te sturen, beslissen en dus te ondernemen. Medewerkers willen vertrouwen op goede en eenvoudige systemen om hen te ondersteunen in het dagelijks werk. Hen een voorsprong bieden. En die mensen zijn er over het algemeen klaar voor, als je hen de voordelen laat zien. Het is allang niet meer raar om als medewerker bij contact met je relaties te vertrouwen op een CRM-systeem, om als adviseur met een iPad bij een klant binnen te komen of je ‘s avonds of onderweg nog even te verdiepen in de laatste details. Helemaal fijn als dan op één plaats, vanuit alle systemen de laatste stand van zaken is weergegeven, zodat je daadwerkelijk goed voorbereid bent. Zodat connectiviteit en integratie je echt kunnen helpen. Als je in dat proces en met het uiteindelijke resultaat dan ook meer voor jouw klant kunt betekenen, kun je je onderscheiden.

Dát is slim!

En dat is waar wij elke dag mee bezig zijn. We automatiseren bedrijfsprocessen door het verbinden van de geëigende en daartoe beste systemen. We leveren moderne bedrijfssoftware, integraties en diensten op basis van onze jarenlange ervaring. Oplossingen van eerste advies en implementatie tot en met support, hosting en beheer. CLEAR Solutions zorgt dat u prettig en probleemloos samenwerkt met maximale efficiency en kwaliteit. Zij implementeert business en cloud oplossingen waarbij informatievoorziening en communicatie voorop staan. Over slim automatiseren gesproken.

Meer weten? Neem geheel vrijblijvend eens contact met ons op!

BLOG Deel 2: De stappen naar efficiënt en effectief (samen)werken.

Alle afleveringen van het blog volgen? Schrijf je dan nu in

E-mailadres