Belangrijke Exact Globe update noodzakelijk ivm aanpassing in Windows 10 !

Naar aanleiding van aanpassingen in het centrale deel van het besturingssysteem bij de Windows 10 versie 1809 update, heeft Exact Software wijzigingen moeten doorvoeren in de systeemlaag van de Exact Globe en Exact Compact programmatuur zodat deze compatible is met de Windows 10 versie 1809 update.

Deze aanpassingen zijn beschikbaar vanaf product update 415 SP15 en product update 416 SP8

Het is zeer belangrijk dat je over deze service packs beschikt alvorens de Windows 10 versie 1809 update te installeren. Zonder deze service packs kan Exact Globe niet volledig functioneren op de Windows 10 versie 1809 update.

Hoe controleer ik mijn versie en service pack van Exact Globe
Aangezien Exact Software de software pas zeer recentelijk heeft aangepast is de kans klein dat u reeds beschikt over de juiste versie.
Mocht u zelf willen controleren over welke versie en service pack u beschikt dan vindt u deze informatie in de bin map van uw lokale Exact installatie, in het bestand readme.txt. Standaard vindt u deze via de verkenner in C:\Program Files (x86)\Exact Software\bin

Product Version : 416
SP Version : SP8

Wanneer je niet de mogelijkheid hebt om op korte termijn een update uit te voeren naar een van bovengenoemde service packs van Exact Globe of Exact Compact, dien je er rekening mee te houden dat Windows updates doorgaans automatisch worden geïnstalleerd. Om problemen met Exact Globe of Exact Compact te voorkomen, bestaat de mogelijkheid om de Windows update tijdelijk uit te stellen zodat deze niet automatisch wordt geïnstalleerd. Je kunt dan op een later moment nadat de Exact Globe of Exact Compact service packs zijn geïnstalleerd, de Windows 10 versie 1809 update installeren.

Voor meer informatie over het uitstellen van Windows updates, zie https://support.microsoft.com/nl-nl/help/4026834/windows-10-defer-feature-updates.

Voor meer informatie over de planning van de Windows 10 versie 1809 update, zie dit Microsoft blog.