ID Control

ID Control – Sterke Authenticatie
Steeds meer organisaties beginnen optimaal gebruik te maken van het internet bij het op afstand toegankelijk maken van informatie, toepassingen en netwerken voor klanten, leveranciers en partners en medewerkers. Hiermee kan bijvoorbeeld thuis gewerkt, orders voor klanten doorgegeven of onderweg e-mail opgehaald worden. Maar hoe achterhaalt u de ware identiteit van een gebruiker op uw netwerk, computer of server zonder daarvoor alleen op een “onbetrouwbaar” wachtwoord te moeten vertrouwen? Het antwoord biedt Control Security Partner> met een betaalbare en eenvoudige extra beveiliging bij het inloggen door middel van sterke authenticatie middels dynamische wachtwoorden op uw mobiele toestel of hardware token, typegedrag herkenning van de gebruiker of DNA analyse van de computer die verbinding maakt met uw service of toepassing.

Wat is het en wat doet het?
Het zwakste punt van statische wachtwoorden is dat deze vaak worden gestolen, per ongeluk onthuld, opgeschreven, afgeluisterd of vergeten kunnen worden. Ter versterking van het inlogproces dat vaak gebaseerd is op wat de gebruiker alleen weet (zwakke authenticatie), kan de identiteit van de gebruiker tevens geverifieerd worden door iets wat hij heeft of iets wat hij is (sterke authenticatie). De inzet van sterke authenticatie kan met behulp van het genereren van dynamische eenmalige wachtwoorden op uw mobiele toestel of hardware token of aan de hand van analyse van het typegedrag van de gebruiker of het DNA profiel van de computer.
Het implementeren, uitrollen en beheren wordt wel heel erg gemakkelijk, gebruikersvriendelijk en snel gemaakt door het gebruik van een centrale authenticatie server die integreert met uw bestaande omgeving die tevens Single Sign-On (SAML) naar diverse web toepassingen ondersteunt. De mobiele toestel gebaseerde tokens MessageID en HandyID, de hardware gebaseerde token ID Control OTP Key, de typegedrag herkenning met KeystrokeID en risicoanalyse van de computer die verbinding maakt met RiskID, bieden uw organisatie dus hoge betrouwbaarheid voor digitale herkenning, identificatie en toegangscontrole met een lage Total Cost of Ownership.

Voordelen sterke authenticatie:

  • Identititeitsverzekering;
  • Aanzienlijke verbetering toegangsbeveiliging;
  • Gebruiksgemak; gebruikers dragen hun mobiel of sleutelbos altijd bij zich;
  • Relatief goedkoop in verhouding tot soortgelijke oplossingen;
  • Flexibele inzetbaar voor meerdere doeleinden zoals voor authenticatie op VPN, webgebaseerde e-mail, netwerken, het nieuwe werken en web gebaseerde toepassingen;
  • Gemakkelijk en geavanceerd in beheer en uitrol;
  • Na 1 keer veilig inloggen met ID Control sterke authenticatie kan doorgereisd worden naar andere webtoepassingen (SAML) zonder opnieuw in te loggen.

Hoe werkt het?
De gebruiker dient voor MessageID, HandyID en de ID Control OTP Key een eenmalig wachtwoord in te typen bij het inloggen van 6 tot 8 tekens, waarbij dit wachtwoord (OTP) echter nu wordt gegenereerd op het mobiele toestel of op een hardware token. De gebruiker kan zich zodoende sterk authenticeren op bijvoorbeeld de webgebaseerde toepassing (bijv. Exact Synergy), e-mail of thuiswerkplek (VPN). De gebruiker kan echter ook herkend worden aan de manier waarop hij typt met KeystrokeID of aan de hand van zijn computer of laptop met RiskID.

Waarom steeds belangrijker?
Het verliezen van wachtwoorden zorgt voor helpdesk calls, het op afstand werken, draadloze netwerktoegangen, wormaanvallen en keystrokes-loggende-spyware, de enorme toename in E-Business, transacties en extranetten maken een hoger niveau van identiteitsverzekering noodzakelijk. biedt u hiervoor de betaalbare zekerheid en gebruikersvriendelijke vormen van authenticatie die worden gebruikt als een gebruiker uw bedrijfsgegevens wil benaderen door gebruik te maken van een token en zelfs in combinatie met Single Sign-On. De geboden OTP tokens (eenmalige wachtwoord generators) zijn naast de hardware token, mobiele authenticatie met MessageID en HandyID. Bovendien biedt ID Control in de categorie biometrische herkenning RiskID en KeystrokeID.