ElvyElvy AppsNieuws

Een goede voorbereiding is het halve werk

De feestdagen staan alweer voor de deur. Sint heeft Nederland verlaten en de huiskamers staan vol met versierde kerstbomen. De laatste maand van het jaar is een gezellige maand met al die lichtjes, cadeautjes en kersthits, maar er moet ook gedacht worden aan het nieuwe jaar. 2022 staat tenslotte alweer bijna voor de deur!

Het begin van het nieuwe boekjaar staat voor veel bedrijven in het teken van het afsluiten van het voorgaande boekjaar. Op deze pagina willen wij je wijzen op een aantal functionaliteiten en mogelijkheden binnen Elvy om de jaarafsluiting een stuk vlotter te laten verlopen!

Jaarafsluiting in Elvy

Belangrijk !
Maak altijd een back-up van Elvy en jouw financieel pakket voordat je een jaarovergang gaat uitvoeren. Zorg er ook voor dat je met de meest recente versie van Elvy werkt. Je kunt dit controleren door het volgende artikel op Elvy helpsite te volgen: Hoe voer ik een update van Elvy uit?

Overzichten in ElvyWeb

Er zijn diverse overzichten beschikbaar in ElvyWeb, waarmee je onder andere inzichtelijk kunt maken welke facturen er binnen jouw organisatie zijn goedgekeurd of welke facturen op dit moment nog openstaan om te worden behandeld. Dit is nuttige informatie die je kunt gebruiken tijdens jouw jaarafsluiting of tijdens de controle van je accountant. Elvy heeft hiervoor de volgende overzichten beschikbaar:

  • Overzicht van nog te fiatteren facturen: In dit overzicht kun je zien welke facturen er op dit moment nog gefiatteerd moeten worden binnen ElvyWeb. Door middel van het volgende artikel op de helpsite kun je lezen hoe je dit overzicht kunt activeren en oproepen: Hoe bekijk ik het overzicht van alle openstaande (te fiatteren) facturen?
  • Overzicht van alle goedgekeurde facturen: In deze overzichten kun je zien welke facturen er zijn goedgekeurd, en door welke budgethouders de facturen zijn goedgekeurd. Door middel van het volgende artikel op de helpsite kunt je lezen hoe je dit overzicht kunt activeren en oproepen: Hoe bekijk ik het overzicht van alle goedgekeurde facturen?
  • Overzicht van de inrichting van een register: Binnen Elvy kun je de inrichting van een register bekijken en exporteren naar Excel voor verdere analyse. Door middel van het volgende artikel op de helpsite kun je lezen hoe je dit overzicht kunt activeren en oproepen: Hoe bekijk ik het overzicht van alle IFR registers?

Logbestanden met mutaties ten behoeve van audit en controle

Er worden binnen Elvy diverse logbestanden bijgehouden waarin mutaties worden vastgelegd met betrekking tot toevoegingen, wijzigingen en/of verwijder acties. Deze logbestanden maken vaak onderdeel uit van de jaarafsluiting of de controle van de accountant. Binnen Elvy heb je de mogelijkheid om de volgende logbestanden te raadplegen en eventueel te exporteren naar Excel:

  • Logbestand van mutaties op ElvyWeb gebruikers: Wijzigingen die worden doorgevoerd in de gebruikers van ElvyWeb worden bijgehouden in een logbestand. Dit logbestand is op te vragen binnen Elvy en eventueel te exporteren naar Excel. Door middel van het volgende artikel kun je zien waar het logbestand kan worden geraadpleegd en hoe dit kan worden geëxporteerd: Hoe bekijk ik alle wijzigingen die hebben plaatsgevonden bij een gebruiker?
  • Logbestand van mutaties op registers: Wijzigingen die worden doorgevoerd in registers worden bijgehouden in een logbestand. Dit logbestand is op te vragen binnen Elvy en eventueel te exporteren naar Excel. Door middel van het volgende artikel kun je zien waar het logbestand kan worden geraadpleegd en hoe dit kan worden geëxporteerd: Hoe bekijk ik alle wijzigingen die hebben plaatsgevonden in een register?

Voor een compleet overzicht van alle beschikbare informatie met betrekking tot de Rapportage en Audit in Elvy kun je terecht op de speciale Rapportage en Audit pagina op het Klantenportaal.

Voor meer informatie over het uitvoeren van een update kunt u uiteraard te allen tijde contact opnemen. Bij eventuele vragen over het updaten van uw software is het uiteraard te allen tijde verstandig om vooraf contact met ons op te nemen. Wij kunnen u uiteraard ook altijd ondersteunen bij het installeren van uw updates. Dit kan periodiek geschieden op basis van nacalculatie maar u kunt hiervoor ook een jaarlijkse supportovereenkomst afsluiten.

Hoewel een update in eigen beheer kan worden uitgevoerd wordt software steeds complexer. Daarnaast is deze meer en meer verweven met de onderliggende techniek en rollen en rechten op uw infrastructuur. Wij raden u dan in principe ook aan om updates door onze specialisten te laten uitvoeren. Wij maken uiteraard te allen tijde graag een afspraak met u.