Tour for Life

Tour for Life – Team spirit beyond expectations
CLEAR Solutions levert haar bijdrage aan het Tour for Life-peloton! In het bijzonder aan het team Southern Hill. Tour for Life is een week lang genieten maar ook vaak afzien. Genieten van indrukwekkende landschappen en intense teamgeest. Een week lang halen de renners het beste uit zichzelf. De renners van Tour for Life rijden in acht dagen van Italië naar Nederland. Ze beklimmen loodzware cols en fietsen gemiddeld 150 kilometer per dag, een topprestatie! Met hun deelname aan Tour for Life helpen zij Artsen zonder Grenzen om mensenlevens te redden. Elke slag van de pedalen levert geld op, waarmee zij medische noodhulp kunnen verlenen.

Tour for Life 2013 is een jubileumeditie. Een feestelijke tour vol verrassingen. Mis deze tocht niet.

De feiten over Tour for Life:
√ in acht dagen van Italië naar Nederland
√ klassieke etappes en wereldberoemde cols
√ teams van 6 tot maximaal 12 renners en twee begeleiders
√ per team minimaal 15.000 euro ophalen (aantal teams per einde 2012: 73)
√ voor Artsen zonder Grenzen en voor slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën

Artsen zonder Grenzen
De opbrengst van Tour for Life gaat naar Artsen zonder Grenzen. De hulpverleners van deze noodhulporganisatie hebben een levensbelangrijke taak te vervullen en daar is geld voor nodig.

Artsen zonder Grenzen biedt wereldwijd medische noodhulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën. Samen met medewerkers uit betreffende landen, geven artsen, verpleegkundigen, laboranten en psychologen steun aan de lokale bevolking. Ze voeren bijvoorbeeld spoedoperaties uit en behandelen mensen met ernstige ziektes als tuberculose en malaria. Ook begeleiden ze zwangere vrouwen rondom de bevalling en ze helpen vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld.

Artsen zonder Grenzen neemt initiatief en komt op voor mensen, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Dat kan soms gevaarlijk zijn, want de hulpverleners werken regelmatig in gebieden waar de mensenrechten op grote schaal worden geschonden. Artsen zonder Grenzen treedt regelmatig op als pleitbezorger. Door bijvoorbeeld machthebbers van regeringen en internationale organisaties aan te spreken of door zich publiekelijk uit te spreken over de misstanden die hulpverleners in hun werk tegenkomen.

In 1999 ontving Artsen zonder Grenzen de Nobelprijs voor de Vrede voor zowel het medische werk als het optreden als pleitbezorger voor mensen en bevolkingsgroepen in nood.

Dankzij de renners van Tour for Life kunnen in de nabije toekomst nog meer mensen wereldwijd rekenen op goede medische zorg. Met 15.000 euro kan Artsen zonder Grenzen een complete mobiele hulppost inrichten én een medische noodhulpkist aanschaffen. Met zo’n kist vol medicijnen, verband en instrumenten kunnen hulpverleners drie maanden vooruit.

De personen op de foto v.l.n.r.
– Marian Mulleneers
– Frank Mulleneers
– Ron Goris
– Rob Damoiseaux
– Rick Vronen
– Peter Smeets
– Karin Damoiseaux