Stichting Opkikker

Stichting Opkikker – Stichting Opkikker organiseert Opkikkerdagen voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar die lang in het ziekenhuis liggen of steeds weer in het ziekenhuis terug moeten komen. Zo’n Opkikkerdag wordt georganiseerd voor het hele gezin. Een dagje erop uit met kind, vaders, moeders, broertjes en zusjes. Even een dagje weg en niet denken aan het ziek zijn.

Het gezin mag een leuke “Opkikker” uit het verwenboek kiezen, dit is een activiteit waar een kind al heel lang van droomt zoals een dag prinses of ridder zijn, brandjes blussen zoals een echte brandweerman of een gezellig dagje in een pretpark of dierentuin doorbrengen.

Het organiseren van Opkikkerdagen kan niet zonder de steun van donateurs, sponsors, instellingen, bedrijven en particulieren die met hun medewerking of steun de stichting een warm hart toedragen.
Om Stichting Opkikker hierin te steunen is het initiatief genomen om kleur- en knutselboeken samen te stellen. Deze boeken worden in de samenwerkende instellingen van Stichting Opkikker verspreid aan alle kinderen. Naast het feit, dat de kinderen een bijzonder leuk boek ontvangen, krijgt de stichting een deel van de opbrengsten welke gebruikt worden voor het organiseren van Opkikkerdagen.

Natuurlijk steunt CLEAR Solutions dit mooie initiatief door een bijdrage te leveren aan het knutsel-, doe- en kleurboek van de Stichting Opkikker, zodat kind en gezin kunnen genieten van een zorgeloze dag!

Momenteel werkt de stichting samen met 17 ziekenhuizen in Nederland, te weten Radboud Ziekenhuis Nijmegen, Academisch Ziekenhuis Maastricht, LUMC Leiden, AMC Amsterdam, VU Medisch Centrum Amsterdam, Medisch Centrum Alkmaar, Flevo Ziekenhuis Almere, Zaans Medisch Centrum, UMCG Groningen, Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht, Juliana Kinderziekenhuis Den Haag, Brandwondencentrum Beverwijk, Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam, Martini Ziekenhuis Groningen, Westfries Gasthuis Hoorn, Antonius Ziekenhuis Sneek en het Maxima Medisch Centrum Veldhoven.

Op deze wijze maken wij het mede mogelijk dat duizenden kleurboeken beschikbaar worden gesteld aan kinderen welke regelmatig of langdurig in het ziekenhuis verblijven.

Wilt u meer informatie over Stichting Opkikker? Surf dan naar www.opkikker.nl of neem contact met ons op. Dank alvast voor uw indirecte bijdrage daar wij een gedeelte van ons Kerst- en relatiegeschenkenbudget iedere 2 jaar beschikbaar stellen aan dit goede doel.