3FM Serious Request 2011

3FM Serious Request 2011 – In 2011 stond het Glazen Huis in Leiden. Na 6 dagen, 144 uur, opgesloten te zijn geweest in een Glazen Huis zonder eten en non- stop verzoekjes tegen geld te hebben gedraaid, stapten Coen, Gerard en Timur om 21.30 uur eindelijk het huis uit. Een beetje onwennig hapten ze verse, frisse lucht in en gingen ze onderweg naar de Lammermarkt waar Eric Corton en hun hunkerende vriendinnen hen opwachtten. Samen met duizenden mensen.

Onder luid gejubel werden de DJ’s ontvangen op het grote podium op de Lammermarkt. Eric Corton had drie glanzende appeltjes bij zich voor de hongerige mannen, het eerste vaste voedsel sinds 6 dagen voor Coen, Gerard en Timur.

De doeken vielen en het bedrag werd onthuld: 8.621.004,-

Een waanzinnig bedrag, bijeengeharkt door Nederland. Ontelbaar veel plaatjes zijn aangevraagd en zoveel initiatieven in het land geweest, van scholen tot multinationals, van kleutertjes tot bejaarden, van Leiden tot Groningen tot Sittard, zoveel mensen hebben zich ingezet om geld op te halen voor 3FM Serious Request. Kippenvel! Namens Coen, Gerard, Timur, het Rode Kruis en 3FM, dank! That’s the Christmas spirit, hartverwarmend.

Zes dagen lang hebben de DJ’s zich gericht op moeders die geraakt zijn door oorlog en conflict. ‘Veel vrouwen in oorlogsgebieden verliezen hun echtgenoot en staan er dan alleen voor,’ vertelt Eric Corton over de stille ramp. In tenminste vijfendertig landen ter wereld worden miljoenen moeders ongevraagd getroffen door oorlog- of conflictsituaties. Ze lopen het risico hun partner te verliezen door geweld, het risico fysiek beschadigd te raken, het risico seksueel misbruikt te worden, het risico huis en haard te verliezen en het risico het gezin uiteen te zien vallen. Deze vrouwen staan dan alleen in de zorg voor hun gezin.

CLEAR Solutions betrekt al haar Kerst en Nieuw gerelateerde inkopen via de webwinkel van 3FM Serious Request.