Nieuwe Releases Exact

Vanaf vandaag zijn de nieuwe product updates 417 en 262 beschikbaar voor de groep klanten met Salaris in hun licenties en zo geheten EBS licenties. Het model waarin Exact in suites wordt aangeboden; Financieel, Groothandel of Productie.

In de komende weken worden de nieuwe product updates 417 en 262 beschikbaar gemaakt. Deze worden gefaseerd uitgerold. Vanaf vandaag kan de betreffende groep klanten deze nieuwe product updates 417SP1 en 262SP1 downloaden. Zij zijn hierover per mail op de hoogte gesteld. De beschikbaarheid van deze product updates voor andere licenties volgt in de komende weken. Houd het supportblog in de gaten voor meer informatie.

Wie kan de nieuwe product updates downloaden?

Product update 417 en 262 zijn nu beschikbaar voor Nederlandse Exact Globe Salaris klanten en klanten met een EBS licentie.

Klik hier voor meer informatie over hoe je kunt controleren welke modules in je licentie aanwezig zijn.

Belangrijk: Ondersteuning oude integratie oplossingen stopt vanaf product update 417/262

Houd er rekening mee dat de ondersteuning van een aantal oude integratieoplossingen stopt vanaf product update 417/262, wat effect kan hebben op je Exact omgeving. Klik hier voor meer informatie.

Wat is er nieuw?

Exact Compact

In Exact Compact zijn verschillende verbeteringen beschikbaar. Meer informatie is te lezen in de volledige release notes van product update 417 voor Exact Compact.

Exact Synergy

In Exact Synergy zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot Social Collaboration zoals onder andere:

  • Verbeteringen op de projectkaart
  • Verbeteringen op de medewerkerkaart
  • Verbeteringen met betrekking tot nieuwsberichten en aankondigingen
  • Verbeteringen met betrekking tot het delen van berichten
  • De mogelijkheid om meerdere entiteiten te koppelen aan berichten
  • HTML modus beschikbaar bij het plaatsen van berichten, nieuwsberichten en aankondigingen

Verder is het verzoekenlijst widget geïntroduceerd en kun je nu eenvoudig artikelen kopiëren, zijn er verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot de AVG-functionaliteit en de back office connectie. Voor meer informatie over deze wijzigingen en andere verbeteringen in deze product update kun je de release notes van product update 262 raadplegen.

Exact Globe

In Exact Globe kun je nu snel zoeken naar medewerkers, debiteuren, artikelen en projecten via een nieuwe zoekoptie in de administratie-tab. Ook is het nu mogelijk om boekingen automatisch te verwerken via een opdrachtregel en is in het favorieten menu een optie toegevoegd om alleen de favorieten van de huidige administratie te tonen, of de favorieten van alle administraties.

Voor meer informatie over deze wijzigingen en andere verbeteringen in deze product update kun je de release notes van product update 417 raadplegen.

BTW-verhoging

Per 1 januari 2019 vindt er in Nederland een belangrijke btw-wijziging plaats. Het lage btw-tarief zal per 1 januari 2019 gewijzigd worden van 6% naar 9%. In Exact Globe en Exact Compact is een btw-conversie aanwezig waarmee je het btw-percentage van 6% kunt converteren naar 9%.

Voor meer informatie zie, Btw-conversie Exact Globe en Btw-conversie Exact Compact. Of lees er hier meer over.

Belangrijk

Houd er dus nogmaals rekening mee dat de systeemeisen voor deze product updates zijn gewijzigd!