www.CLEAR-Solutions.nl
Over ons

Crystal Reports

Crystal Reports is een business intelligence applicatie die gebruikt wordt om rapporten vanuit diverse gegevensbronnen te ontwerpen en te produceren. Diverse andere applicaties, zoals Microsoft Visual Studio, bevatten een OEM versie van Crystal Reports. Crystal Reports werd dť 'de facto' rapportagetool vanaf het moment dat Microsoft het leverde bij Visual Basic.

Rapportages maken
Gebruikers installeren Crystal Reports op een computer en gebruiken het vervolgens om regels en kolommen in databases te selecteren. (zie Crystal Reports #Ondersteunde databronnen). Hierbij is het mogelijk een selectie van gegevens te maken, door gebruik te maken van formules en criteria. Door de juiste criteria en selectieformules te gebruiken, worden alleen de gewenste gegevens in het rapport weergegeven. Gebruikers kunnen vervolgens de data in het rapport rangschikken in de gewenste indeling en opmaak. Zodra het rapport klaar is wordt dit opgeslagen als bestand met de extensie RPT. Het rapport kan ieder gewenst moment worden uitgevoerd door het RPT bestand te openen en de data 'te verversen'. Als de brongegevens ververst zijn dan geeft het rapport deze aanpassingen weer. Het rapport kan worden bekeken op het scherm, geprint op papier of worden geŽxporteerd naar verschillende bestandsformaten zoals PDF, Excel, text of CSV.

Rapportages kunnen variŽren van simpele kolommenlijstjes tot uitgebreide overzichten met diverse soorten grafieken, kruistabellen en genestelde subrapportages. Crystal Reports is ontworpen voor het maken van kwaliteitsrapportages en heeft uitgebreide opmaakmogelijkheden.

 

   +31 850 201 000

 

 

   

 
 Naar boven